Milovníci klasickej hudby sa už tešia na hudobné leto

29.06.2013 Bardejov

Bardejovské kúpele 29. júna (TASR) - V Bardejovských kúpeľoch sa od 1. júla do 1. septembra uskutoční už 59. ročník Medzinárodného hudobného leta. Počas tohto hudobného sviatku zaznie v spoločenskej sále hotela Astória spolu desať koncertov slovenských, českých, poľských, ruských a rakúskych interpretov. V rámci nich opäť aj tri koncerty z tvorby bardejovského rodáka Bélu Kélera. Informovala o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov Tamara Šatanková.

Ako dodala, Medzinárodné hudobné leto je najvýznamnejšou kultúrnou udalosťou roka v Bardejovských kúpeľoch. Tradične začne slávnostnými fanfárami z balkóna hotela Astória, ktoré ohlásia jeho začiatok v pondelok 1. júla. „Otvárací koncert festivalu prednesie Salónny orchester Cassovia. Všetky koncerty sa budú konať o 19.30 h v spoločenskej sále hotela Astória, s kapacitou 90 miest. Spolu s medzinárodným hudobným letom, ktoré Bardejovské kúpele organizujú ako jediné na Slovensku, začínajú i obľúbené pravidelné promenádne koncerty klasickej hudby,“ doplnila Šatanková.

Pripomenula tiež, že okrem hudobného leta Bardejovské kúpele ponúkajú každodenne tanečné zábavy na troch miestach a to so živou hudbou. Do Bardejovských kúpeľov sa už tradične chodí aj za kultúrou a počas leta sa tu takmer neustále konajú kultúrno-spoločenské podujatia.

"V tomto roku ešte pripravujeme na 13. a 14. júla jubilejný 10. ročník Bardejovských Kúpeľných dní a 1. septembra Alžbetínsky deň na počesť cisárovnej Sisi. Okrem toho sa môžu návštevníci tešiť na výstavy kvetov, obrazov, plastík a ďalšie aktivity,“ dodala.

Bardejovské kúpele patria k trom najobľúbenejším, najnavštevovanejším a počtom 860 používaných lôžok k najväčším slovenským kúpeľom. V roku 2012 zamestnávali priemerne 265 osôb. Rozprestierajú sa na ploche 31 hektárov a vo vlastníctve spoločnosti je 34 objektov. Podľa zahraničných expertov majú Bardejovské kúpele najlepšie minerálne pitné pramene na Slovensku, podobné zložením prameňom vo francúzskom Vichy.
 

Vyberte región